onsdag den 15. januar 2014

Et godt punktum?

Et godt punktum. Times New Roman. Rundt, ikke for stort.
Min kone fortalte en historie om en studentermedhjælper på sit advokatkontor: Han skrev ad helvede til. Dårligt sprog, stavefejl og endnu flere sjuskefejl. Alligevel havde hans chef kun denne kommentar, efter at have rettet et dokument, han havde skrevet: "Du er god til at sætte punktummer."

At kunne se det gode i alting, er en stor menneskelig egenskab. Som menneske - og også som løber. Som løber er det vigtigt at kunne fokusere - og helst på det positive, for det er jo det, der kan tilføre ekstra kræfter, når man kører på reserverne.

Er dette et godt punktum? Helveticas punktum er kvadratisk.
Da jeg i juleferien løb Fussingø Trail i juleferien, kunne jeg knap sætte punktummer, og jeg kunne ikke se noget godt i dem. Jeg var negativ, fed og i dårlig form.

Jeg havde kun løbet tre kilometer, og der var mere end tolv tilbage. Mest opad og mest i mudder. En kilometer nede ad stien kunne jeg se startområdet, og jeg var tæt på at snuppe den lette løsning for at slippe for de pinsler, der ventede. Jeg blev indhentet af et par af mine løbevenner. Deres overskud tvang mig videre. Men nøj, hvor var jeg kedeligt selskab. Kunne kun lige hænge på og kunne slet ikke nyde den smukke rute.

Men bagefter kunne jeg glæde mig over, at jeg havde valgt de perfekte sko til ruten: Inov-8 Bare-Grip 200. Punktum. Hvis jeg bare øver mig, skal jeg nok blive god til at finde det positive.

I dag skal jeg løbe 3. afdeling af Himmelbjergegnens Trailserie. Det bliver rædselsfuldt, og jeg er fastelavnsbollefed. Men mit skovalg vil være perfekt - og min pandelampe lyse skoven op. Ja, jeg er blevet bedre til at sætte punktummer.

Comic Sans' punktum er helt til grin. Og en anelse større end Times New Roman.

Hvis jeg øver mig, bliver jeg måske i stand til udelukkende at fokusere på det, der giver energi - i stedet for at fokusere på mudderet, bakkerne, flæsket. Når jeg tænker nærmere over det, kan jeg jo godt lide mudderet, og bakkerne er skønne, når jeg løber nedad.

Måske bliver jeg endda i stand til at vise samme forståelse for andre mennesker, som Stellan Skarsgård i Lars von Triers "Nymphomaniac": "Jeg har aldrig mødt et dårligt menneske."

(Det er i øvrigt en fremragende film. Lad dig ikke skræmme af titlen, halvanden halvstiv negerpik, forslåede balder eller et par mælkehvide ungpigebryster. Det er kompromisløs film- og fortællekunst, der formår at se noget godt i alle. Og så rummer den gode punktummer.)


PS: Næste blogindlæg kommer til at handle om flade sko. Det lover jeg.

PPS: Vi har fået et afbud til vores LøbLet-workshop i Århus 2. februar. Hvis du er hurtig ved tasterne kan du lære at løbe naturligt og undgå skader. Læs mere her: Workshop - lær at løbe naturligt


4 kommentarer:

 1. Vi ses til skøn mudder-leg i de regnvåde bakker lige om lidt, Peter. Glæd dig på forhånd, for det bliver fedt!

  SvarSlet
 2. Tak, det var lige sådanne ord jeg trængte til at læse :) Jeg vil tænke på dem, når jeg har nerver på vedr. VUMB, men også når vi er derude den 1-2 feb. De gode punktummer. Fantastisk. Jeg kan nu godt lide comic sans. Godt løb i dag, nyd dine perfekte sko, krop og pandelampe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvorfor pjækker du fra denne oplagte mulighed for at lufte noget af alt dit udstyr, Karina?

   Slet
  2. jeg er bange for at snuble... :) Men men i går fik jeg endnu et dejligt stykke udstyr, som jeg testede sammen med Lone i den mørke skov, mens vi ledte efter poster vha gps. JO jo lidt nørdes der da.

   Slet