onsdag den 8. august 2012

Forbandet fodtøj

Syv vabler og fire åbne sår. Det er sommerens høst efter en skøn ferie, hvor jeg fik løbet mere end 100 kilometer på mine bare fødder.

Det interessante er, at mine skader ikke er sket, fordi jeg løb uden sko. Nej, de er alle sko- og sandalrelaterede. Faktisk fik jeg ikke så meget som en splint op i foden, selvom mine barfodsruter har underlag med tornekrat, grus og grovkornet asfalt.

Skam dig, italienske modehus, for næsten at spolere en perfekt shoppingferie!
Ikke mere lingeri til den herre
Synderne er ikke hvemsomhelst. På andenpladsen (undskyld, jeg springer lidt i rækkefølgen) har vi en uhyre tjekket loafer fra Prada. Skindet smyger sig om min fod, den har en dejlig fleksibel flad sål, og så har den kostet en bondegård.

Den er skøn at gå i, men grænsen går åbenbart ved et par dage i Hamburg i følge med en shoppelysten kone. Resultat: Vabler på ringe- og lilletæer samt siden af begge fødder. Av. Så er det altså en lang tur gennem lingeriafdelingen i stormagasinet Alsterhaus, skulle jeg hilse at sige.

Denne sandal fra Jil Sander er så citycool, at det gør helt ondt.

På tredjepladsen har vi en outsider. En enkel sandal fra den tyske designer Jil Sander. Måske er det lidt forkert af mig, at hænge den ud i denne sammenhæng, for den bidrog ikke til nogen skader i sig selv, men den byggede videre på de vabler, som allerede var opstået på mine lilletæer. Det til trods er den vanvittig lækker i sommervarmen, som aftrykkene fra mine svedige tæer på billedet måske antyder.

Gabende sår på begge fødder
Og vinderen? Vinderen er ingen ringere end et par løbesandaler: Teva Zilch med flad sål og zerodrop (dvs. sålen har samme tykkelse på forfod og hæl).

Og jeg er taberen... For på en 20 kilometers barfodsløbetur var jeg nødt til at tage mine Teva Zilch på for at kunne passere en strækning med nyfældet hybenkrat, hvor tornekviste lå spredt over det hele. Blot en kilometer. Det var første gang, jeg løb i dem (og jeg løb godt i dem - min anmeldelse kommer i et senere blogindlæg, og det gør mine indtryk af Vivobarefoot Breatho Trail i øvrigt også).

Bare fordi dette par Teva Zilch-løbesandaler gav mig store sår på deres jomfrutur,
er de nu slet ikke så ringe - men mere om det i et senere blogindlæg.
Men da jeg tog sandalerne af igen, havde remmene efterladt to gabende sår på oversiden og ved knoerne på begge fødder. Jeg tørrede mine øjne og blodet af mine fødder og løb videre. Jeg kunne ikke lade være med at smile ved tanken om, at jeg sikkert ikke havde fået så meget som en vabel, hvis jeg bare havde valgt en omvej uden tornekrat.

PS: Ordet "loafer" stammer fra det tyske ord "läufer," som betyder "løber."


8 kommentarer:

 1. Vil gerne se foto af vabler og sår :)

  Vi ses snart igen, jeg kæmper mig igennem morgenløbeture i spanien. Hold da op det er hårdt

  KH Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Din stakkel. Ja, det er hårdt at holde ferie. Og så i Spanien... ;-)

   Jeg har lovet min kone ikke at vise mere blod i min blog, så det vil jeg skåne dig for.

   Har du fået afsat dit flaskebælte? Jeg er måske interesseret, hvis det passer mig...

   Hilsen
   Peter :-)

   Slet
 2. nej jeg har ikke afsat bæltet. Du må gerne prøve og se om det er noget for dig. Jeg tager det med ved lejlighed.

  Øv med blodcensur

  Kh Karina

  SvarSlet
 3. Nåh din stakkel!
  Løber du så med sko eller uden og hvordan bevæger du dig rundt i hverdagen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det nok ikke helt så helt så slet, som jeg her antyder. ;-)

   Slet
 4. Hejsa Peter: Øvøv med vabler ol. Utroligt at TEVA gav dig så massive vabler mm. Jeg fik godt nok lidt slidsår ovenpå foden v. remmene i starten samt lidt tryggen ved de små tæer - men nu med langt over 100 km og megen i crossterræn er fødderne hærdet.Tak for din kommentar til løberygsæk/væskeblærer. Held og lykke med heliningen af fødderne. Vh Betina

  SvarSlet
 5. Hej Peter

  Allerførst et stort tak for din blog som jeg følger med den største interesse.
  Jeg har selv den føromtalte Teva løbesandal, og må sige at den skuffer fælt. Første tur jeg løb i dem på 10 km resulterede i grimme sår på begge vriste. Efterfølgende er de kun blevet brugt til gang, hvilket -hvis jeg løsner krydsstroppen - foregår uden slidsår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Michael

   Tak skal du have. Ja, man skal ikke spænde dem særlig godt fast på foden, hvis man vil undgå slidsår. Min erfaring er, at man sagtens kan løbe i dem, når de sidder helt løst, men så er man nødt til at undgår alt for ujævnt terræn.

   Måske er det derfor, de er sat ned til 399 kroner i Friluftsland. Man kan håbe, at der kommer en ny model med bedre stropper (for i bund og grund kan jeg godt lide dem, og jeg kan godt lide at løbe i dem).

   Hilsen
   Peter :-)

   Slet