mandag den 9. september 2013

Utroskoskab: Merrell Vapor Glove

JEG HAR DÅRLIG SAMVITTIGHED Jeg er så sjusket med min blog. Det er måneder siden sidste indlæg, så I skal ikke skånes for mine undskyldninger. De er mange og gode, og her er nogle af dem.

JEG HAR VÆRET UTRO Min kone har også været utro. Det virkede bare så rigtigt for os begge. I sommerferien fik vi nemlig nye løbesko, og vores fælles sommerforelskelse hedder Merrell Vapor Glove.

Sand, strand, sommer, sko. Meget bedre bliver det ikke.
Ja, det var kærlighed ved første blik og første løbetur. Det er de bedste løbesko, jeg har løbet i. De er lette, de er smarte, og sålen er mere fleksibel og giver en bedre fornemmelse for underlaget, end både Vivobarefoot Evo og Vibram Fivefingers. Merrell Vapor Glove er ikke vinter-, mudder- og trailegnede - de er bedst til velfriserede skovstier og asfalt. Men skide være med det, når solen skinner, det er sommer, og man er forelsket.

Alt var perfekt. Var.

Efter at have prøvet andre barfodsløbesko fra Merrell, hvor svang, pasform og sålens stivhed slet ikke tiltalte mig, troede jeg ikke, at jeg skulle kaste min kærlighed over Merrell Vapor Glove. Men efter at have prøvet min LøbLet-kompagnons, var jeg solgt. Jeg havde egentlig lovet min kone at holde lidt igen med min skofetich, så jeg følte mig tvunget til også at købe et par til hende. Det kunne hun godt lide.

Sommetider drømmer jeg, at mine også er pink. Mmm... pink...

"Det bliver svært at vende tilbage til de gode, gamle Vivobarefoot," sagde jeg.
"Ja," sagde min kone.

Desværre holder den slags forelskelser sjældent så længe. Kærligheden til skoene er intakt, men det er skoene desværre ikke.

JEG ER SKUFFET En af mine poserunning-kolleger spurgte mig forleden om, hvad jeg synes om holdbarheden af barfodsløbesko. Ingen af os var synderligt imponerede. Det kan godt være, at jeg i teorien burde kunne løbe længere i et par minimalistiske løbesko, som ikke lider under en træt støddæmpning efter 800 kilometer. Men det kan jeg ikke. De bliver simpelthen slidt.

Min kones hul. Og et hul samme sted på mine grønne.
Og endnu et hul samme sted på Jespers. Det holder ikke.
Der kommer huller i stoffet på mine Vivobarefoot Evo og mine NB Minimus Trail Zero. Det samme skete for mine Inov-8 F-lite 195. Der gik hul på sålen på mine Vibram Fivefingers Seeya efter alt for få kilometer.

Og efter mindre end 200 kilometer gik der hul i mine Merrell Vapor Glove. Og i min kones. Og i min LøbLet-kompagnons. Samme sted - ude mellem storetå og pegetå, dvs. ikke et sted, hvor uklippede tånegle kan skære sig gennem stoffet.

Heldigvis er producenterne godt klar over problemet, og jeg har i flere tilfælde fået et nyt par som erstatning. Men jeg ville hellere være fri for bøvlet. Er det virkelig prisen for at ville have så lette sko som muligt?

Hvis skoene ikke holder, er det godt, at mine fødder holder stilen ved DHL-stafetten i Århus!
JEG FÅR FOR LIDT Jeg vælger at se det fra den lyse side: Jeg får en undskyldning for at købe nye sko! Det kan jeg jo godt lide. Desuden har jeg slet ikke fået løbet så meget i løbet af sommeren - og mest helt uden sko.

Efter mit mountainbikestyrt i foråret er jeg kun kommet langsomt i gang igen. Jeg har ikke haft nogen træningsmål, og jeg har haft andet at bruge tiden på. Hvis jeg får løbet tre gange om ugen, er jeg stolt af mig selv.

Samtidig må jeg fra sidelinjen se mine løbevenner lave pragtpræstationer: Så løber de lige et maraton her og der og alle vegne, og så løber de lige Julsø Ultratrail, og så skal de løbe en tur fra Athen til Sparta på 256 kilometer i bagende hede. Men til næste år! Eller næste år...

Sådan! Barfodskage under kærlig behandling til min reception.

JEG STIKKER DEN KUN HALVT IND Egentlig er jeg godt undskyldt for mine manglende præstationer på de internationale sportsarenaer for tiden. Jeg har åbnet akupunkturklinik i Århus.

Jeg har en masse dejlige venner, som har hjulpet mig med at få den færdig til indvielsen for et par uger siden. Tak! Jeg er bare så glad for resultatet.

Her giver jeg folk en god behandling.

JEG ER GLAD Fik jeg sagt, at jeg er glad og taknemmelig?

Du er velkommen til at kigge indenfor. Adressen er Chr. Wærums Gade 15 på Frederiksbjerg i Århus.

Producent: Merrell
Model:        Vapor Glove
Vægt:         156 gram (i min str. 43,5)
Pris:           800 kroner

PS: Vil du lære at løbe? Effektivt og uden skader? Så læs mere her: Lær at løbe naturligt.4 kommentarer:

 1. Du er tilbage! Dejligt.
  Flippet at du alligevel foretrækker dem over FF - det giver jo en lyst til at prøve! (Uanset om de så skal ombyttes et par gange.) Det må blive til næste forår - så kan det også være producenten har fået styr på hullet. Ombyttede de ukritisk, eller var det bøvl?
  (PS: Du har glemt at skrive vægten på skoen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin

   Ups - jeg må heller få smækket fødderne op på køkkenvægten. :D

   Ja, de blev ombyttet helt ukristisk - både hos Løberen i Århus, hvor jeg købte mine, og hos eshoes.dk, hvor min kones er købt. Ingen bøvl. Hos eshoes.dk kunne jeg endda nøjes med at sende et billede af skoene (det har jeg også tidligere kunnet nøjes med hos vivobarefoot.com, når jeg har haft problemer med mine Evo).

   Hlsen
   Peter :-)

   Slet
  2. Ja, op fusserne!

   Ok, super.
   Jeg har også selv kun gode erfaringer med Løberen (Roskilde), der ombytter ukritisk hvis en sko opfører sig underligt for hurtigt :)

   Slet
 2. Hej Peter, har jeg fået sagt ordenligt tillykke med din flotte klinik. Wau!

  3 gange om ugen er heller ikke dårligt og inden du ser dig om er du måske med på eventyr igen?

  PS - det er da godt I begge er utro ;)

  SvarSlet