onsdag den 21. september 2011

4 fif som giver større løbeglæde

På bedste damebladsmanér bringer jeg hermed den ultimative (eller i hvert fald min) opskrift på en hurtig omlægning af din løbestil. Ved at følge min simple opskrift belaster du knogler, sener, muskler og led langt mindre. I stedet udnytter du deres naturlige funktion som støddæmpere og kraftudløsere langt bedre - med såvel som uden løbesko.

Smil før, under og efter dit løb!

Værsgo - her er mine fire første fif så:

1. Slap af! Det skal være let at løbe. Hvis det gør ondt, gør du noget forkert eller for meget. Du skal søge en afslappet fornemmelse i din krop - og ikke føle, at du har brugt alt, hvad du har i dig efter hvert træningspas. Al træning bør foregå med mere fornuft end konkurrenceiver. Gem kræfterne til det virkelig gælder, når du har startnummer på maven.

2. Tag kortere skridt! Hvis din fod er foran din krops tyngdepunkt, virker den som en bremse. Og hvis den er for langt tilbage, skal du bruge for lang tid på at føre den frem under dit tyngdepunkt igen. Kroppens fremdrift opstår primært ved, at du falder ud over balancepunktet under dens tyngdepunkt - og ikke ved at du sætter af!

3. Tag hurtigere skridt! Prøv selv at hoppe med bare fødder på dit stuegulv. Først laaaaangsomt og derefter med en hurtigere rytme. Mærk, hvordan det bliver lettere at hoppe, når du har en høj kadence, fordi muskler og sener opsamler nedslagsenergien og udløser det meste af den igen, så du sparer muskelarbejde. Det samme kan du udnytte, når du løber ved at hæve kadencen - ideelt set over 180 skridt i minuttet (altså 90 med hvert ben).

4. Slap mere af! Når du har forsøgt at tage kortere skridt og hurtigere skridt, har du højst sandsynligt glemt at slappe af. Det er vigtigt, at du ikke spænder unødigt, når du løber. Vær særligt opmærksom på at slappe af i fødder og lægge - så slipper du for at få ømme lægmuskler.

Opdatering:

Fif nr. 5: Kom (længere) ned i knæ, tak!
Fif nr. 6: Glem alt om forfodsløb!
Fif nr. 7: Læn Dem ikke ud! (Ret Dem ind)...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar