torsdag den 15. september 2011

Skift stil - og spar sekunder!

Der er ingen grund til at ændre noget, der virker. Og dog. Når det gælder løbestil, kan der være vigtige sekunder at hente ved at justere sin løbeteknik. På Jesper Nothlevs og min Løblet-workshop i Stjær først på sommeren fik vi endnu eksempel på, at det faktisk betaler sig:

På workshoppen gav vi deltagerne en introduktion til bedre løbeteknik med udgangspunkt i Pose Running - og ikke mindst vores egne erfaringer. En af deltagerne, Poul, har i månederne efter noteret en fremgang på intet mindre end 14 procent! Uden at ændre andet i sin træning end fokus på at løbe med en mere hensigtsmæssig løbeteknik.

Allerede på sin første løbetur efter workshoppen var Poul overbevist: Den træningsrute på 10 kilometer, som han har løbet i årevis på gennemsnitligt på 52:30, løb han nu på 46:05! Og at han virkelig havde fanget budskabet om, at det skal føles let og ubesværet at løbe med god teknik, var tydeligt, da han skrev til os: "Det var ikke engang nødvendigt at strække ud, da jeg kom hjem."

Om det også vil give dig en bedre løbeøkonomi at arbejde med din løbestil, kan du kun finde ud ved at prøve det på egen krop. Men måske kan dette tv-klip fra en BBC-udsendelse, hvor effekten af Pose Running testes på et medlem af det britiske triatlonlandshold, være med til at overbevise dig om, at det faktisk er værd at vove forsøget?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar