mandag den 17. oktober 2011

Fif nr. 5: Kom (længere) ned i knæ, tak!

Hvis du absolut insisterer på at spolere din løbeglæde med et par ødelagte knæ, er der absolut ingen grund til at læse videre. Men hvis du med et snuptag vil give din løbestil en opstrammer, så læs endelig videre...

I weekenden havde Jesper Notlev og jeg to hold løbere under kærlig behandling på vores Pose Running-workshop. Karakteristisk for mange af løberne var, at de landede med næsten helt strakte knæ. Av, siger jeg bare.

De færreste var klar over, at dette var tilfældet - selv hos enkelte, der allerede havde stiftet bekendtskab med Pose Running eller ChiRunning, blev der landet lystigt med næsten strakte knæ foran kroppen.


Der er ikke noget galt i at øve sig i vandret position. Slet ikke.

Derfor er fif nummer fem:

KOM NED I KNÆ (LÆNGERE END DU TROR)!

Der er mange gode grunde til at holde knæet bøjet under landing samt i og efter standfasen - og med sko såvel som uden:
  • Knæleddet fungerer sammen med de øvrige led, muskler og sener som en naturlig støddæmper - og betydelig mere effektiv end tre centimeter gel eller luftpude under i hælen på et par løbesko
  • Benet bliver til en fjeder, der opsamler kraften fra nedslaget og sender kroppen opad, så du slipper for at løfte kroppen aktivt (men kan nøjes med at løfte foden)
  • Du får meget lettere ved at lande med fødderne under din krops tyngdepunkt
Overdriv gerne! Erfaringen siger, at du ikke har bøjet benet så meget, som du tror. Efterhånden vil det falde dig nemmere og mere naturligt at udnytte din krops enestående opbygning fuldt ud. Prøv selv!

Gik du glip af mine fire første løbefif, så fortvivl ikke. Du finder dem lige her: Fire fif som giver større løbeglæde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar